Wanneer heb ik een Functionaris Gegevensbescherming nodig?

14 mei 2018
In de AVG staat beschreven dat elke onderwijsinstelling een functionaris aan moet stellen die controle uitvoert op de naleving van wet- en regelgeving en intern beleid t.a.v. deze wet. Hoe werkt dat precies?
Formeel gezien moet je kunnen aantonen dat jouw organisatie over zo'n persoon beschikt. Deze hoeft niet in vaste dienst te zijn en mag geen dubbel belang hebben bij het uitvoeren van deze taak. Een werknemer binnen de organisatie kan deze taak dan ook niet combineren met andere werkzaamheden.

Kennisnet adviseert je op dit moment om eerst je beleidsstukken en communicatie rondom deze nieuwe wetgeving goed op orde te brengen. Zo lang je dat niet hebt, is er voor een FG ook geen beginnen aan. Zodra je kunt aantonen dat je dit voor elkaar hebt, heb je ook een FG nodig. Daar moet je ook weer niet te lang mee wachten, want de officiele ingangsdatum voor deze wet is 25 mei 2018. Als dat intussen geweest is, zul je moeten kunnen aantonen een goede planning te hebben rondom het organiseren van deze stukken en communicatie. Een handreiking voor zo'n planning levert Isomode je graag aan. Je vindt hem hier.
Terug
Print